Jaglanica

Dzisiaj bardzo prosty i niezawodny przepis na śniadanie. Jeśli wstajecie rano wiedząc, że czeka Was pracowity dzień i potrzebujecie dużo energii, to jaglanica jest idealnym wyborem. Dla mnie to taki odpowiednik jajecznicy. Jest bardzo syta i smaczna. Możecie użyć ulubionych dodatków, warzyw i nasion. Ja wybrałam pestki dyni i zieloną paprykę :).

Składniki:

  • 50 g kaszy jaglanej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka oleju
  • 50 g tofu
  • kawałek papryki
  • 2 łyżki pestek dyni
  • sól, pieprz

Kaszę jaglaną gotujemy. Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju, aż się zeszkli. Następnie na patelnię dodajemy pokrojoną paprykę, tofu i pestki dyni. Po kilku minutach, kiedy papryka stanie się miękka, dodajemy ugotowaną kaszę. Całość mieszamy i smażymy jeszcze kilka chwil. Na koniec przyprawiamy jaglanicę solą i pieprzem.


Smacznego!

Diana

4 myśli o “Jaglanica

Dodaj komentarz